Faux Leather & Leerpapier

Faux leather heeft een stoere uitstraling

Als papier is Faux leather glad en strak. Het is 100% vegan.  Je kunt faux leather ook gebruiken als stof. Je moet het dan nat maken. Door faux leather nat te maken wordt het soepel en gaat het zich gedragen als leer en krijgt het ook een leerachtige uitstraling. Faux leather is erg veelzijdig. Je kunt er alles mee maken zoals allerlei kleding, tassen, riemen en andere accessoires, home decoratie en opbergmaterialen. Faux leather is papier en stof en dus ook geschikt voor papier hobby’s.

Leer papier is erg gebruiksvriendelijk

Met het veelzijdige leer papier kun je alles maken. Leer papier is een fascinerende materiaal. Het bestaat uit 60% cellulose en 40% latex. Op het eerste gezicht ziet het eruit als gewoon papier. Het leuke gebeurt wanneer je het materiaal wast (max. 60 °C) -. Het oppervlak van het materiaal verandert dan en wordt leerachtig. Leer papier is echt sterk en duurzaam. Leer papier kan worden geverfd, gestikt, gelijmd, gestreken en gekleurd. Het materiaal is bestand tegen machinaal wassen en drogen in de droger. Je kunt van het leerpapier niet alleen allerlei spulletjes maken maar als het gewassen is kun je het leerpapier zelf ook decoreren bijvoorbeeld door stempelen, embossen, handletteren of beschilderen met acrylverf, acrylinkt, aquarelverf en textielverf. Wil je het leerpapier gebruiken als textiel na het decoreren dan adviseren we je gebruik te maken van textielverf en textielstiften. Die kun je verduurzamen door het bewerkte leerpapier te fixeren met een strijkijzer.

Leerpapier koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Creativiteit is eindeloos. De Foamtastische Huiskamer helpt je daarbij. De Foamtastische Huiskamer heeft een ruim assortiment leerpapier voor het maken van de mooiste spullen. Bij De Foamtastische Huiskamer koop je diverse kleuren en maten van dit veelzijdig leerpapier. Leerpapier koop je bij De Foamtastische Huiskamer in de webshop of in de winkel in Goirle. Heb je vragen over leer papier of over andere hobbymaterialen? Mocht je extra advies willen kun je contact opnemen met het deskundige shopteam dat je met raad en daad bijstaat. Kijk hiervoor naar de contactgegevens. Wij helpen je graag bij het geven van informatie en het zoeken naar het juiste product voor jou. We zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt geleverd en je snel aan de slag kunt met dit fantastische materiaal.