Katoengaren

Katoen garen om lekker te haken en breien en nog veel meer

Een van de passies van hobbywinkel De Foamtastische Huiskamer is handwerken. Het assortiment materialen voor handwerken groeit. Met handwerken ben je lekker bezig met allerlei stofjes en garen. Heerlijk ontspannend en je maakt de mooiste dingen. De Foamtastische Huiskamer heeft een mooie collectie materialen voor handwerken waaronder allerlei garen en ook katoen garen.  Katoen garen is een sterk soort garen waardoor het niet snel slijt. Je kunt ermee haken, breien, borduren, knopen en weven. Katoen is plantaardig. Het heeft weinig volume omdat er weinig lucht tussen de vezels zit. Het houdt daardoor de warmte niet vast en is ideaal voor zomerkleding.

Garen katoen is erg sterk en slijtvast

Garen katoen is populair. Dat is niet zo gek want garen katoen is sterk, slijtvast, zacht en goed wasbaar. Het is er in vele mooie kleuren. Je hebt ook bolletjes garen met meerdere kleuren. De kleuren wisselen elkaar af of ze hebben subtiele kleurovergangen of volledig gemêleerde kleuren. Katoen voelt natuurlijk aan op je lichaam. Het is vocht absorberend en luchtdoorlatend. Het is koel en neemt veel vocht op. Je kunt katoen ook gemakkelijk verven. Katoen is vaak een veilige keuze als je een beginner bent met haken of breien. Je kunt bij garen katoen de steken wat gemakkelijker zien dan bij andere kwaliteiten. Om mee te haken wordt katoen het meest gebruikt.  Katoen is zwaarder en steviger dan bijvoorbeeld wol en vormvast. Bepaal eerst wat je wilt gaan maken voordat je je  materiaal kiest.

Katoen garen kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer

Ben je op zoek naar sterk garen dat mooi en duurzaam is? Dan is katoen garen een goede keus. Katoen garen kopen doe je bij De Foamtastische Huiskamer.  Kijk maar eens naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. Je kunt katoen garen kopen in onze webshop en in onze winkel in Goirle. Omdat jij aandacht besteed aan je hobby en je werkstuk besteden wij aandacht aan onze klanten en geven je graag advies. Heb je vragen over het kopen van katoen garen of over andere handwerkmaterialen of wil je graag een advies?  Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je te helpen een keuze te maken of te helpen bij je bestelling.  Wij zorgen ervoor dat je bestelling snel wordt verzonden.