IndigoBlu Luscious Pigment Poeder

IndigoBlu Lucious Pigment Powder zijn zeer veelzijdige pigmentpoeders en kunnen in allerlei technieken worden toegepast:
  • schilderen
  • tekenen
  • stempelen
  • mixed media etc.

Toepasbaar op veel materialen zoals papier - karton - leer -plastic - klei etc. Deze artist quality pigment poeder op basis van mica en een natuurlijke binder. Je kunt de Lucious poeder gebruiken als een droog pigment, maar door het toevoegen van water krijg je een aquarelverf. En door het bijvoorbeeld te mengen met Ultra Thick SlapItOn of een extra heavy geldium krijg je een translucent en glanzende pasta. Deze pigmentpoeder is ook te mengen met je gesso. Dan is alleen de glans veel minder als gevolg van de eigenschappen van de gesso.

Wat is Mica pigmentpoeder?

Mica geeft verf een prachtige glans en is gemaakt van gekristalliseerde mineralen. Mica is een volledig natuurzuivere grondstof. Het zijn net als kleurpigmenten microscopisch fijne poederdeeltjes. Zorgvuldig bevochtigen met een kleurdrager is van belang voor een egale kleuring en voorkomt klontjes.
Hoe meer pigment, hoe ondoorzichtiger. Het dekkende effect kan versterkt worden door toevoeging van witte pigmenten zoals titaandioxide. Of het toevoegen van een bindmiddel zoals bij deze luscious poeder.