Pastelkrijt | Faber Castell

Maak met een Faber Castell soft pastel prachtige kunst

Pastelkrijt is één van de technieken die naast het schilderen met olieverf, acrylverf en aquarelverf wordt gebruikt. Pastelkrijt is te verkrijgen in verschillende varianten, zoals hard, zacht en oliepastel. Hoewel er bij pastels (meestal) geen penseel aan te pas komt, kun je toch een schilderachtige techniek creëren. Hierbij zie je op het eerste oog niet eens of je van doen hebt met een pastelschilderij of een verfschilderij. Je kunt bij pastels kiezen uit een harde pastel of soft pastel. Soft pastels worden gewaardeerd door kunstenaars door de heldere kleuren. Met een Faber Castell soft pastel maak je ook nog eens gebruik van de allerhoogste kwaliteit.

Met een set Faber Castell soft pastel met 48 kleuren maak je wat je maar wilt

Pastels zijn per stuk te verkrijgen, maar liever kopen tekenaars een set met meerdere pastelkleuren. Niet iedereen houdt ervan om pastelkleuren te mengen. Met een set garandeer je jezelf van verschillende soorten kleuren en hoef je geen kleuren te mengen. Met de set van Faber Castell soft pastel met 48 kleuren heb je meer dan voldoende kleuren om prachtige schilderijen te maken. Doordat het soft pastels zijn, geniet je van een zeer mooie kleurenpracht. Deze kleurenpracht is sowieso gegarandeerd als je voor Faber Castell kiest, want dit merk behoort tot de top merken op het gebied van pastels.

Bestel bij De Foamtastische Huiskamer een set Faber Castell soft pastel met 72 kleuren

Wil je helemaal onbeperkte keuze hebben uit vele kleuren? Kies dan de set van Faber Castell soft pastel met 72 kleuren. De pastels zitten netjes gesorteerd opgeborgen in een etui en van vele kleuren heb je diverse tinten. Bestel deze set gemakkelijk in de webshop van De Foamtastische Huiskamer of kom langs in onze winkel in Goirle. In onze webshop heb je keuze uit verschillende betaalmethodes en wij verzenden snel. Heb je nog advies nodig over pastels? Vraag het ons shopteam, wij hebben alle kennis in huis over pastels en bijbehorende hulpmiddelen.


Het pastelkrijt van Faber Castell heeft een prachtige hoge kleurpigmentatie. Ze zijn er in hele en halve lengtes.

Pastelkrijt Faber Castell

De Faber Castell pastelkrijtjes voldoen aan de hoogste eisen;superieure pigmenten, lichtecht, intense kleuren en een soepele kleurafgifte. Tekeningen gemaakt met de polychromos pastelkrijtjes kunnen behandeld worden met paraffine voor fijne kleurovergangen. Door de vierkante vorm is het mogelijk om fijne lijnen te maken of grote vlakken te vullen.

Pastelkrijt Faber Castel Creative studio softpastel

Het pastelkrijt uit de lijn van Faber Castell Creative Studio is een zacht pastelkrijt en excellent vermengbaar. Je kunt het pastelkrijt heerlijk verwerken en zelfs wissen.

Deze etuis met soft pastels Creative Studio bevatten professionele pastelkrijtjes van Faber Castell in mooie kleuren en van fijne kwaliteit. Het zijn prachtige sets met een geweldige kleurencombinatie van krachtige kleuren die aangevuld zijn door zachte tussentinten.

Gezien de zeer zachte kleurafgifte is licht fixeren aan te bevelen.

Pastelkrijt Faber Castell halve lengtes

In de serie Faber Castell Creative Studiozijn soft pastelkrijtjes verkrijgbaar in kartonnen etuis. Deze etuis hebben pastelkrijt op kleur gesorteerd en in verschillende uitvoeringen. In de mini- etuis bevinden zich pastels met halve lengte.