De Foamtastische Huiskamer | Hobbymaterialen & Creatieve workshops

Faux Leather | Leer Papier

Faux Leather Papier, ook bekend als leerpapier of vegan leer, is een fantastische papiersoort met eigenschappen van zowel papier als leer.
Leerpapier is versterkt met textielvezels en erg sterk. Het is te gebruiken als papier of als stof.


Leerpapier is 100% vegan

Als papier is het glad en strak. Om het te gebruiken als stof is het belangrijk om het nat te maken. Hierdoor wordt het leerpapier soepel en gaat het zich gedragen als leer en krijgt het ook een leerachtige uitstraling.  
Leerpapier is 100% vegan en 100% gebruiksvriendelijk!

Dit fascinerende materiaal bestaat uit 60% cellulose en 40% latex en ziet er op het eerste gezicht uit als gewoon papier. Het leuke gebeurt wanneer je het materiaal wast (max. 60 °C) - het oppervlak van het materiaal verandert dan en wordt leerachtig. Het product is echt sterk en duurzaam - het kan worden geverfd, gestikt, gelijmd, gestreken en gekleurd. Het materiaal is bestand tegen machinaal wassen en drogen in de droger.

Vegan Leer online kopen

Dit veelzijdige leerpapier is heel geschikt voor papierhobby's, home deco en als fashion statement in de vorm van tassen, riemen enz. In one winkel in Goirle hebben we diverse kleuren en maten van het faux leather papier. Maar wil je gewoon Vegan leer online kopen van uit je luie stoel. Het juiste adres voor vegan leer online kopen is De Foamtastische Huiskamer. Door onze actuele voorraden heb je jouw bestelling snel in huis. Maar toch liever was advies bij het vegan leer online kopen, neem dan contact op met ons deskundige shopteam.

Faux Leather decoreren

Faux leather decoreren kan op heel veel verschillende manieren. Te denken valt aan stempelen, embossen, handletteren, applicaties van leerpapier, verven met acrylverf, acrylinkt, aquarelverf en textielverf. Wil je faux leather decoreren en daarna gebruiken als textiel dan adviseren we je gebruik te maken van textielverf en textielstiften. Die kun je n fixeren op het leerpapier met een strijkijzen. Wel adviseren we je voor het faux leather decoreren dit leerpapier eerst te wassen.