Faux Leather | Leer Papier

Faux leather of leerpapier is gebruiksvriendelijk, 100% vegan en heeft een stoere uitstraling

Als papier is Faux leather of leerpapier glad en strak. Het is 100% vegan.  Om het te gebruiken als stof kun je het nat maken. Hierdoor wordt het leerpapier soepel en gaat het zich gedragen als leer en krijgt het ook een leerachtige uitstraling. Faux leather of leer papier is erg gebruiksvriendelijk.

Met het veelzijdige faux leather kun je alles maken.

Dit fascinerende materiaal bestaat uit 60% cellulose en 40% latex en ziet er op het eerste gezicht uit als gewoon papier. Het leuke gebeurt wanneer je het materiaal wast (max. 60 °C) - het oppervlak van het materiaal verandert dan en wordt leerachtig. Het product is echt sterk en duurzaam - het kan worden geverfd, gestikt, gelijmd, gestreken en gekleurd. Het materiaal is bestand tegen machinaal wassen en drogen in de droger.
Met het veelzijdige faux leather en leerpapier kun je alles maken zoals allerlei kleding, tassen, riemen en andere accessoires, home decoratie en opbergmaterialen. Het is ook geschikt voor papier hobby’s.

Je kunt met faux Leather decoratie spulletjes maken maar je kunt het leerpapier zelf ook decoreren. Dat kan op veel verschillende manieren. Te denken valt aan stempelen, embossen, handletteren, verven met acrylverf, acrylinkt, aquarelverf en textielverf. Wil je faux leather decoreren en daarna gebruiken als textiel dan adviseren we je gebruik te maken van textielverf en textielstiften. Die kun je verduurzamen door het bewerkte leerpapier te fixeren op het leerpapier met een strijkijzer. Wel adviseren we je voor het faux leather gaat decoreren dit leerpapier eerst te wassen.

Faux leather of leerpapier koop je bij De Foamtastische Huiskamer

De Foamtastische Huiskamer heeft diverse kleuren en maten van dit veelzijdig leerpapier. Maar bij De Foamtastische Huiskamer kunt het faux leather of leerpapier ook online kopen. De Foamtastische Huiskamer zorgt voor een snelle levering zodat je snel aan de gang kunt met dit fantastische materiaal. Mocht je extra advies willen kun je contact opnemen het deskundige shopteam die je met raad en daad bijstaat. Kijk hiervoor naar de contactgegevens.