De Foamtastische Huiskamer | Hobbymateriaal | Creatieve workshops | Kinderfeestjes

Worbla

Worbla is een thermoplastische kunstof. Het is een hoogwardige plaatmateriaal dat je kunt gebruiken voor het maken van onder andere Fantasy, Cosplay, theaterproducties en andere creatieve projecten.

Het materiaal is te vormen door het te verwarmen vanaf ca. 60-90 °C  Daarna is het in ieder gewenst ontwerp te modelleren. De lage verwarmingstemperaturen maken het mogelijk het heel eenvoudig met de hand te verwerken. Verwarrm een stuk in de oven of maak gebruik van een handige heattool. Na verwarming is de worbla ca. 2 minuten te vormen. Daarna kun je het opnieuwe verwarmen en verder werken. Dat is het handige van een thermoplastisch materiaal. Daardoor kun je het ook met warmte "verlijmen". Het verwarmde materiaal druk je tegen elkaar aan om verbindingen te maken zonder toevoeging van lijm.

Wil je een extra harde basis dan werk je met meerdere lagen. Dit doe je door ze te verwarmen en samen te drukken. Worbla kan je extra volume geven door in de tussenlaag onze thermoplastische foams te verwerken.  Of maak een volledige basis van foam die je inpakt met Worbla.

Heb je het uiteindelijke ontwerp 1-2 minuten laten afkoelen dan blijft het vormvast. Kleine aanpassingen doen je eenvoudig door het plaatselijk opnieuw te verwarmen met je heatgun.

Een gladder ontwerp nodig, dan schuur je het een beetje op. Onze Schjerning Gesso is zeer geschikt als primer van het geschuurde project. Wil je het direct beschilderen , ook dat is mogelijk met onze PLUS acrylverf. Wil je een flexibele primer / verf maar dan gebruik van Hexflex en Flexbond.

Worbla is 100 % bruikbaar
Reststukken kun je verwarmen en samenkneden en dan uitrollen tot een nieuwe gladde plaat Worbla.
Dit kunststof is een samenstelling van natuurlijke vezels en harsen en vrij van gezondheid schadende en allergenen stoffen. Voor product vergelijkingen en specificaties verwijzen wij u naar de productinformatie