Stafil Re-Cotton

Stafil Re-Cotton is een milieuvriendelijk garen dat volledig is gemaakt van gerecycleerde katoenvezels. Dit garen biedt een duurzame optie voor handwerkers die waarde hechten aan ecologisch verantwoorde materialen. Met een dikte van ongeveer 1 mm is het een fijn garen dat bijzonder geschikt is voor een breed scala aan haak- en breiprojecten, zoals kledingstukken, accessoires, en met name amigurumi (kleine gehaakte figuurtjes). Maar ook een mooie opengewerkte sprei of omslagdoek is mooi om met dit garen te maken.

Elke bol Re-Cotton weegt 50 gram en heeft een looplengte van ongeveer 90 meter, wat voldoende is voor diverse kleine tot middelgrote projecten. Het garen is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet, waaronder neutrale tinten zoals beige en zwart, maar ook levendige kleuren zoals indigo, blauw melange en roze. Deze veelzijdigheid maakt het garen ideaal voor creatieve projecten waarbij kleur een belangrijke rol speelt​.

Wat de aanbevolen naalddikte betreft, wordt aangeraden om een haaknaald of breinaald van 3,5 mm tot 4,5 mm te gebruiken, afhankelijk van het type project en de gewenste structuur van het werk. Deze maat geeft een mooie balans tussen stevigheid en flexibiliteit in de uiteindelijke creaties, en zorgt ervoor dat de steken goed zichtbaar blijven zonder dat het werk te los of te strak wordt​.

Dankzij de zachte textuur van het gerecycleerde katoen is het garen comfortabel om mee te werken, terwijl het eindresultaat prettig aanvoelt op de huid. Dit maakt Stafil Re-Cotton een uitstekende keuze voor zowel ervaren handwerkers als beginners die milieuvriendelijke materialen willen gebruiken zonder in te boeten aan kwaliteit of esthetiek.