Aquarellum | Aquarelleren

Schilderen is een super leuke hobby. Maar hoe begin je nu op zo`n blank canvas...

Painting by number

Er is een ruime keuze aan pakket voor painting by number. De hobby painting by numers is een leuk voor jong en oud. Van kleine schilderijtje van 10 x 10 cm tot grote schilderijen van 40 x 60 cm. Painting by nummber is er in vele maten en afbeeldingen. Ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen voor een painting bij number pakket. Bestel dan jouw schilderen op nummer online bij De Foamtastische Huiskamer. Snelle levering door actuele voorraden. En in de winkel helpt ons shopteam je graag met je productkeuze.

Aquarellum is aquarelleren voor iedereen

De pakket van Aquarellum zijn heel leuk voor jong en oud. Ze geven je de mogelijkheid een schitterend aquarelschilderij te maken. De afbeelding is in een witte opdruk aangebracht op de achtergrond. Daardoor is het makkelijker binnen de lijntjes te werken met je aquarelverf. De witte lijnen geven je eindresultaat iets magisch. De Foamtastische Huiskamer heeft deze pakketten in het assortimen. Door actuele voorraden heb je jouw bestelling snel in huis. Dus ook online shoppen bij De Foamtastische Huiskamer is een topkeuze.

Aquarellen


Een aquarel, via het Franse aquarelle vanuit het Italiaanse acquarello of acquarella, "gewassen tekening", is een met waterverf gemaakt schilderij. Met de termen aquarel of waterverf wordt ook wel het genre of de aquareltechniek als werkwijze aangeduid.[1] Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Karakteristiek voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert. Ook wordt er geen dekkende verf (gouache) gebruikt, in het bijzonder geen dekkend wit. Het wit in een aquarel is dan ook altijd afkomstig van het papier.