Bedrukt Canvas

Canvas wordt in de schilderkunst gebruikt als schildersdoek meestal met olieverf. Een der oudste nog bestaande olieverfschilderijen op doek is het Franse schilderij "Madonna met engelen" uit 1410 (Gemäldegalerie, Berlijn)
.

Canvas

Canvas werd gebruikt voor (dek)zeilen, zonneschermen en dergelijke. In deze toepassingen is het grotendeels vervangen door synthetische materialen.
Canvas wordt tegenwoordig ook wel weer voor tassen en kleding gebruikt, maar dan wordt het materiaal meestal gewoon hennep genoemd.
Canvas dat van een inkjet-coating is voorzien, kan uitstekend gebruikt worden voor reproducties van schilderijen. Dit geeft een authentiek effect, hoewel het reliëf, veroorzaakt door dikke klodders verf in het origineel, natuurlijk niet te zien is.
Met deze methode is ook een eigen foto afgedrukt op canvas net een schilderij en staat ook wel bekend als print op linnen.

Canvas kleuren


Onze bedrukte Canvas zijn erg leuk om zelf in te kleuren. Voor verf zou de Plus of amsterdam Acrylverf een goede optie zijn. Deze zijn in veel kleuren beschikbaar en goed mengbaar.