Lijmgereedschap

Eenvoudig lijmen met een lijmpistool

Bij het uitoefenen van je hobby valt er vaak iets te lijmen. Er zijn vele soorten lijmen en manieren om de lijm aan te brengen. Een lijmpistool is in veel gevallen een ideaal gereedschap. Met een lijmpistool kun je gemakkelijk materialen aan elkaar lijmen. Het is zeer eenvoudig in het gebruik. Een lijmpistool wordt door veel hobbyisten gebruikt omdat je hiermee erg nauwkeurig kan werken. Daarnaast heb je bij het gebruik van een lijmpistool geen last van lijmresten aan je vingers. Over het algemeen werkt de smeltlijm op poreuze en niet-poreuze materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, diverse kunststoffen, plastics, droogbloemen, schoenen, textiel, karton, tegels keramiek, glas en vele andere materialen. Een lijmpistool is dus ideaal om mee te knutselen.

Geen geklieder door het werken met lijmpatronen

Een lijmpistool is een stuk elektrisch gereedschap wat gebruik maakt van lijmpatronen of lijmsticks. Dit zijn staafjes van gestolde lijm. Het pistool verwarmt de lijm zodat de lijm smelt en er warm uit komt. De lijm is dan vloeibaar. De lijm koelt af en is snel hard waardoor de materialen snel en goed aan elkaar plakken. De lijmpatronen stop je achter in het apparaat. Als je het lijmpistool aan zet wordt hij verwarmd en wordt de lijm van de slijmstick vloeibaar. De warme lijm komt langzaam uit het lijmpistool. Je kunt een druppel lijm dan op het te lijmen materiaal laten druppelen en vast plakken aan het materiaal waarop je iets bevestigd wilt hebben. Zo eenvoudig werkt een lijm pistool. Wel even voorzichtig zijn dat je je niet brandt want de lijm wordt erg warm.

Een glue gun en andere lijm gereedschap koop je bij ons

Een glue gun is onmisbaar voor elke hobbyist en bij vele hobby-projecten. Dit onmisbare gereedschap is ook nog eens heel betaalbaar. Kijk maar eens naar ons uitgebreide assoritment. Wil je meer weten over een glue gun, ander lijm gereedschap en de toepassingen? Het shopteam van De Foamtastische Huiskamer staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je bestelling. In onze webshop koop je vertrouwd en met een persoonlijke service. Wij zorgen dat je bestelling snel wordt geleverd.