Drafting Film

Drafting Film is een bijzondere ondergrond voor grafiet of kleurpotloden

Ga je met grafiet of kleurpotloden tekenen denk je misschien niet meteen aan drafting film. Toch is drafting film een mooie ondergrond met zijn eigen bijzondere kenmerken en mogelijkheden. Drafting film is  een polyester ondergrond. Het is een stevig tekenpapier dat soms wordt gebruikt voor technische tekeningen, bijvoorbeeld bouwkundige tekeningen. Het is glad en het is transparant. Doordat het transparant is kun je je voorbeeld of ontwerp onder je drafting film leggen zodat een schets maken op je ondergrond niet nodig is en hoef je dus ook niet te bedenken welk materiaal je daarvoor moet gebruiken om het vervolgens weer weg te kunnen krijgen. Ook kun je een achtergrond maken door er een gekleurd papier onder te leggen. Bovendien kun je drafting film aan 2 kanten gebruiken. Is een kleur of je gehele tekening te licht van kleur kun je achterkant ook nog bewerken en de kleuren donkerder maken.

Drafting film sheets zijn fijn voor het tekenen van mens- en dierportretten

Waar drafting film sheets bij  uitstek voor geschikt zijn, is voor het tekenen van haren bij mens- en dierportretten. Met het gebruik van een keramisch mesje kun je haartjes tekenen of beter gezegd haartjes uit de achtergrond krassen die je op de drafting film sheet heb getekend of gekleurd om die haartjes vervolgens weer een kleur te geven. Op papier krijg je je grafiet of kleur ook nooit helemaal weggegumd. Op drafting film is dat een fluitje van een cent. Handig is dan een Tombow Mono Zero gumpotlood om gemakkelijk en precies details weg te halen. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld bij het tekenen van mens- en dierportretten haartjes uit wilt gummen om daar weer een lichtere kleur in te zetten zodat je lichte haartjes krijgt in een donkerder achtergrond. De Foamtastische Huiskamer heeft zowel  A3 als A4 formaat drafting film sheets in haar assortiment.

Drafting film koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Drafting film moet je geprobeerd hebben om de bijzondere kenmerken en mogelijkheden te leren kennen. Het vergt wat oefening maar het geeft fantastische resultaten. De Foamtastische Huiskamer is blij drafting film in haar assortiment te hebben. Wil je drafting film kopen, kijk dan zeker naar het assortiment van De Foamtastische Huiskamer. De Foamtastische Huiskamer heeft een zeer ruim assortiment aan verschillende producten voor je klaarstaan. Ook drafting film behoort bij deze 15000 artikelen. Ook bij ons shopteam is drafting film favoriet. Wij proberen altijd zoveel mogelijk productinformatie te geven. Mocht je toch nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Het shopteam helpt u graag verder met informatie of een keuze te maken uit het uitgebreide assortiment. Je bestelling  wordt dan zo snel mogelijk verzonden.