Varaform

Varaform Thermoplastic is een thermoplastisch materiaal. Dit betekend dat het te bewerken is wanneer het warm wordt.
Het wordt veel gebruikt in verschillende kostuums zoals Cosplay kostuums, Larp kostuums, Fantasy kostuums en Theater kostuums. Ook wordt dit materiaal gebruikt voor medische doeleinde.
Varaform is een niet giftig materiaal en ook veilig voor de huid.

Varaform kopen


Varaform is te vinden bij de Foamtastische Huiskamer in onze winkel en webshop.
Wij verkopen Varaform in de volgende maten:
30 x 45 Cm
45 x 60 cm

In onze webshop vind je twee de lichte, zware en gaas variant.

Werken met Varaform

De handigste manier om varaform te bewerken is met warm water. Varaform reageert met temperaturen tussen de 70 en 160 C.
Laat de Varaform zakken in de bak met heet water en hou deze daar tot er geen lucht bubbels meer omhoog komen. Let op, de maximale tijd dat varaform in water hoort te zitten is 30 minuten.
Als je wilt werken met meerdere lagen varaform is het handig om deze eerst samen te duwen voor je alles in vorm brengt.
Wanneer je de Varaform hebt verwarmt in het water, laat deze even uitlekken 5-10 minuten.
Een andere manier om Varaform te bewerken is met een heattool. Wanneer je Varaform wilt vormen over een ander voorwerp, leg je de varaform over het voorwerp en verwarm je deze met de heattool. Zo kun je de varaform over het voorwerp duwen, en na het afkoelen het voorwerp verwijderen zodat de varaform in deze vorm blijftt staan.
Na het verwarmen heb je ongeveer 3 minuten om Varaform te bewerken voordat deze hard wordt en opnieuw verwarmt moet worden.

Een goede tip wanneer je met Varaform gaat werken is om je handen nat te maken. Het hete materiaal plakt graag aan van alles, onder andere plastic tafelkleden en nagels. Door natte handen te gebruiken is er minder risico op verbranden en het vastplakken ana de nagels. Ook is een bakpapier gebruiken als ondergrond een goede tip om te zorgen dat Varaform niet aan de tafel bkijft plakken!

Varaform kopen kan bij de Foamtastische Huiskamer!