Miyuki Kralen

Maak de mooiste sieraden met myuki kralen van De Foamtastische Huiskamer

Wat een fantastische hobby is het maken van sieraden. Wat zijn er veel mooie kralen. De Foamtastische Huiskamer heeft ze in allerlei vormen, maten en materialen om de mooiste creaties te maken. Unieke creaties die bij jou passen. De Foamtastische Huiskamer heeft een mooie collectie waaronder miyuki kralen. Miyuki kralen zijn rocailles. Dat zijn hele kleine kraaltjes die ook wel borduurkraaltjes worden genoemd. Ideaal zijn ze om te weven, te rijgen, te borduren en 3d kaartjes van te maken. Miyuki is een merk rocailles. Miyuki heeft de beste kwaliteit rocailles.

Maak zelf de mooiste miyuki armband

De miyuki rocailles zijn gelijker van vorm dan de gewone rocailles en kun je hierdoor goed gebruiken bij het weven van miyuki armbandjes. Het weven van miyuki armbandjes met miyuki kralen is een super leuke techniek waar je alle kanten mee op kunt. Voor je miyuki armband kun je zelf de leukste patronen bedenken. Je kiest voor miyuki omdat deze kralen langer mooi blijven. Er zit geen verflaagje over de kraal die gaat slijten maar de kleur van de kraal zit in de kraal gemengd. Let wel op dat de kleurtypes galvanised, dyed, metal, metallic en plated niet gebruikt kunnen worden indien er sterkte slijtage op kan treden omdat ze door huidzuren aangetast kunnen worden. Kleurtype Duracoat (durable clear coating) heeft een extra laag duurzame blanke lak. Deze is nog dikker en sterker dan de traditionele en hebben een hoog slijtage norm.

Miyuki rocailles koop je bij De Foamtastische Huiskamer

Enthousiast geworden over miyuki rocailles van superieure kwaliteit en uniformiteit in afmetingen? Heb je gezien hoe groot het aantal prachtige kleuren is? Zowel glanzend als mat, transparant en vol van kleur? Gewone kleuren, metaalkleuren en galvanized? Kijk maar eens naar in de winkel van De Foamtastische Huiskamer in Goirle of in de webshop. Ook Miyuki onderdelen koop je bij De Foamtastische Huiskamer zoals Miyuki draad, Miyuki garen, een weefraam, een rijgnaald, klemmen en Miyuki eindkappen. Heb je vragen over onze miyuki rocailles of onze andere hobbymaterialen? Ons team van De Foamtastische Huiskamer staat voor je klaar. Mail of bel ons en we helpen je verder. Of bestel en we sturen het zo snel mogelijk naar je op.


Wat zijn Miyuki kralen

Miyuki is de merknaam van de beste kwaliteit kralen onder de rocailles. Rocailles, ook wel borduurkralen of seed beads genoemd, zijn hele kleine kraaltjes. Miyuki glas rocailles uit Japan onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit, uniformiteit in afmetingen en een groot aantal prachtige kleuren. De Miyuki kraal is voor allerlei technieken te gebruiken. Denk daarbij aan weven, haken, breien, borduren, rijgen en 3D-kaartjes.
Vaak zie je bij rocailles maat beschrijvingen als 6/0, 8/0, 11/0 en 15/0 staan. Dit betekent dat bij maat 6/0 er 6 rocailles in een inch zouden moeten passen. (Een inch is 2,4 cm) Voor bijvoorbeeld 11/0 zouden dat eveneens 11 kralen per inch moeten zijn etc. Bij sommige merken is dit vrij nauwkeurig maar dit zijn slechts richtlijnen en niet altijd zeer nauwkeurig als je verschillende merken naast elkaar legt. Het komt er dus op neer, dat hoe hoger het getal hoe kleiner de kraal is.

Welke maten en afmetingen Miyuki kralen zijn er?

Bij Miyuki kralen worden dezelfde maataanduidingen gebruikt als bij rocailles
15/0 = 1,5mm       11/0 = 2,1mm              7/0 = 3,5mm             3/0 = 5,6mm
14/0 = 1,6mm       10/0 = 2,3mm               6/0 = 4,1mm            2/0 = 6,1mm
13/0 = 1,7mm         9/0 = 2,6mm               5/0 = 4,6mm            1/0 = 6,6mm
12/0 = 1,9mm         8/0 = 2,9mm               4/0 = 5,1mm

Let op dat de kleurtypes galvanised, dyed, metal, metallic en plated niet gebruikt kunnen worden indien er sterkte slijtage op kan treden en kunnen door huidzuren aangetast worden. Kleurtype Duracoat (durable clear coating) hebben een extra laag duurzame blanke lak. Deze is nog dikker en sterker dan de traditionele en hebben een hoog slijtage norm