Miyuki Bugles

Miyuki Bugles

Het merk Miyuki heeft niet alleen schitterende rocailles maar ook prachtige Miyuki Bugles. Een Miyuki Bugle is een langwerpige buisje met een slanke cilindervorm. De Miyuki Bugle beads zijn er in 3mm en in 6 mm. Bij een lengte van 6 mm, heeft een Miyuki Bugle bead een rijggat van 0,8 mm en is slechts 1,7 mm dik.

Met de Miyuki Bugles kun je veel kanten op. Natuurlijk kun je ze goed achter elkaar rijgen voor een ketting. Zeker als je meer rijen van de Miyuki Bugle bead naast elkaar gebruikt krijg je een prachtige ketting. De Miyuki bugles blijven nog mooier op elkaar staan als je er een 15/0 of 11/0 Miyuki Rocaille  tussen rijgt. Maar dat is net persé noodzakelijk.

Ladder stitch met Miyuki Bugles

Je kunt de Miyuki Bugles ook strak naast elkaar rijgen, dit heet dan de ladder stitch. Maar het is zeker ook mogelijk om de Miyuki Bugle Bead te gebruiken bij het maken van een Peyote armband, of enkel hierin toevoegen als middelste baan in een armband met peyote of een figuurtje met brick-stitch.
Zoals bijvoorbeeld dit prachtige voorbeeld van SimpleBead

Maar waar het waarschijnlijk het meeste van bekend is, is voor netting, want door de langwerpige vorm, blijven de ruitjes hierin goed in vorm.

Zoals bij deze mooie oorbellen in Miyuki Brich Stich van Perles & Co.
Wil je meer leren over het werken met de Miyuki Bugles en leren hoe ladder stitching werkt met de prachtige Miyuki Bugle beads dan adviseren we je dit filmpje te kijken.